FAQ  Wimperextensions


Zijn wimperextensions schadelijk voor mijn eigen wimpers?

Nee, wimperextensions zijn NIET schadelijk voor uw eigen wimpers, MITS deze worden aangebracht op de juiste manier door een deskundige wimperstyliste en de nazorg maatregelen zorgvuldig worden opgevolgd. De wimperlijm is speciaal hiervoor ontwikkeld; is vrijwel onzichtbaar en zacht en flexibel. Mocht u besluiten om uw extensions te laten verwijderen, zult u geen last hebben van beschadigde wimpers.

Zijn wimperextensions voor iedereen geschikt?

Het overgrote deel van de mensen kan wimperextensions dragen. Helaas zijn ze niet voor iedereen geschikt. De extensions kunnen alleen geplaatst worden op natuurlijke wimperhaartjes, dus als u van nature geen wimpers heeft kunnen er geen extensions geplaatst worden. Wanneer u hele dunne of broze wimpers heeft, kunnen de natuurlijke wimpers niet altijd de extensions dragen.


Ik heb gevoelige ogen, kan ik dan wimperextensions laten plaatsen?

Trendy Lashes werkt uitsluitend met de lijm van Lash eXtend. Deze lijm is speciaal ontwikkeld voor wimperextensions; heeft een lange hechtingsduur en geeft weinig dampen af. 

Indien u gevoelige ogen heeft of al een keer een reactie heeft gehad op een andere lijmsoort, dan biedt Trendy Lashes u de mogelijkheid om de lijm eerst te testen (patch test). Er wordt dan 1 extension geplaatst, uiteraard wordt er een extension geplaatst welke zo goed mogelijk blend met uw natuurlijke wimperhaartjes. Indien u na een aantal dagen geen reactie hierop heeft, kan er een afspraak worden gemaakt voor het plaatsen van een nieuwe set. 

Deze test is geheel kosteloos!             


Hoelang blijven de wimperextensions zitten?

De wimperextensions blijven ongeveer 6-8 weken zitten. Dit is afhankelijk van de groeicyclus van uw natuurlijke wimpers (de laatste extensions zullen rond deze periode uitvallen) en het opvolgen van de nazorginstructies. De groeicyclus van de natuurlijke wimperhaartjes zorgt ervoor dat iedere dag 2 tot 3 wimperhaartjes per oog uitvallen. In ongeveer 6-8 weken worden alle wimpers vervangen door nieuwe haartjes. Om mooie, volle wimpers te behouden wordt geadviseerd om tussen de 2-3 weken een refill behandeling te laten uitvoeren.


Hoe kan ik het beste mijn wimperextensions verzorgen?

Laat de extensions de eerste 24 uur na de behandeling niet nat worden zodat de lijm volledig kan uitharden.                                                       

De eerste 2 dagen na de behandeling uw gezicht niet stomen.              

Maak uw wimpers en wimperrand dagelijks goed schoon met een speciale foam.

Laat uw wimpers na het douchen aan de lucht drogen.                         

Wrijf niet in uw ogen, hierdoor kunnen uw wimpers afbreken.                   

Niet trekken aan uw extensions, hierdoor beschadigen u uw eigen wimpers.  

 

Ik heb wimperextensions bij een andere salon laten zetten en ben niet tevreden. Kan ik dit bij jullie laten bijvullen?

Wanneer u wimperextensions heeft laten plaatsen bij een andere salon en deze wilt laten bijvullen, dan helpt Trendy Lashes u graag verder!            De extensions kunnen alleen worden bijgevuld indien deze correct zijn geplaatst: niet aan elkaar geplakt, normale hoeveelheid lijm gebruikt, niet te lang/te zwaar voor uw eigen wimpers etc.                                              Indien de extensions niet correct zijn geplaatst dan zullen deze eerst verwijderd moeten worden met een speciale remover. Indien de wimpers niet beschadigd zijn kan er direct een nieuwe set geplaatst worden.            Houdt u er rekening mee dat als de extensions bij de vorige refill behandeling niet volledig zijn volgezet (niet op elk geschikt wimperhaartje een extension is geplaatst) de behandeltijd langer zal duren dan gebruikelijk, waardoor de kosten voor de refill behandeling ook hoger zullen zijn.                                                                                                    Het is uiteraard ook mogelijk om eerst vrijblijvend een afspraak te maken voor een consult en indien gewenst aansluitend een afspraak te maken voor een behandeling.                        


Kan ik de wimperextensions zelf verwijderen als ik wil stoppen?

Nee, u kunt de extensions absoluut niet zelf verwijderen! Hierdoor zullen uw natuurlijke wimperhaartjes beschadigen, ook wanneer u dit probeert met babyolie. De extensions kunnen alleen verwijderd worden met een speciale remover, welke de natuurlijke wimperhaartjes niet beschadigd.


Kan ik mascara gebruiken over de wimperextensions?

Indien u one-by-one wimperextensions heeft, kunt u mascara gebruiken, mits deze op waterbasis is. Mascara op oliebasis zorgt ervoor dat de lijm zijn kracht verliest. Hierdoor verliest u sneller en onnodig uw extensions. Gebruik geen mascara indien u volume lashes heeft, het waaier effect van de volumefans verdwijnt hierdoor en daarnaast is de mascara zeer lastig te verwijderen.                                                                                              De ervaring leert dat het gebruik van mascara overbodig is met wimperextensions.                                                        


Kan ik eyeliner, oogschaduw en oogpotlood gebruiken met wimperextensions en hoe verwijder ik mijn make-up?

Indien u one-by-one wimperextensions heeft, kunt u make-up en remover gebruiken, mist deze op water- of poederbasis zijn. Make-up producten en removers op oliebasis zorgen ervoor dat de lijm zijn kracht verliest. Hierdoor verliest u sneller en onnodig uw extensions.

Kan ik douchen en zwemmen met wimperextensions?

Ja, u kunt gerust douchen en zwemmen met uw wimperextensions.  


Hoe kan ik het beste mijn wimpers reinigen?

Het is erg belangrijk om uw wimpers en oogleden dagelijks goed te reinigen met een speciale cleanser. Vuiligheid (stof, verontreiniging in de lucht etc.) hopen zich dagelijks op in uw wimpers. Bij hooikoorts en huisstofmijt allergie is het erg belangrijk om de wimpers aan het einde van de dag goed te reinigen.                                                                            In de ooglidrand bevinden zich talgkliertjes, deze kliertjes scheiden talg (een olie/vetachtige substantie) uit wat een belangrijke bijdrage levert aan het vochtig houden van het oog. Indien talgkliertjes te veel talg produceren, dan blijft dit in de wimpers plakken waardoor bacteriën de kans krijgen om te gaan groeien, randen van de oogleden geïrriteerd raken met een ooglidinfectie tot gevolg.                       

Hoe lang duurt het zetten van wimperextensions?

Een nieuwe set one-by-one extensions plaatsen duurt gemiddeld 90 minuten en een nieuwe set volume lashes duurt maximaal 2,5 uur, afhankelijk van het aantal wimperhaartjes.                                                    Een refill behandeling duurt gemiddeld tussen de 45 minuten en 1,5 uur, afhankelijk van wanneer de wimpers voor het laatst zijn bijgevuld en de soort extensions (one-by-one of volume lashes).                                  Gedurende de behandeling kunt u heerlijk ontspannen en even bijkomen van de dagelijkse drukte.


Ik ga trouwen, hoeveel dagen van tevoren kan ik het beste wimperextensions laten plaatsen?

U kunt het beste een aantal dagen van tevoren wimperextensions laten plaatsen. Trendy Lashes adviseert echter wel om ruim voor uw bruiloft al een keer extensions te laten plaatsen, zodat u zeker weet dat u geen reactie op de lijm heeft.

         Waardoor vallen er wimperextensions uit?

Er zijn verschillende oorzaken waardoor extensions, met of zonder wimperhaartje, kunnen uitvallen: 

 • Buikslapen
 • Medicijngebruik (bv. antibiotica)
 • Tranen
 • Hooikoorts
 • Overgang/opvliegers
 • Hormonale schommelingen
 • verandering in dieet
 • Vette huid
 • Snelle wimpercyclus
 • Overgang seizoenen
 • Vette dag of oog creme
 • Oliehoudende make-up producten
 • Stress
 • Slecht of niet reinigen van ogen en wimpers
 • Te zware en/of te lange wimperextensions
 • Outdoor-fietsen, lopen (veroorzaakt tranen)
 • Ziekte.

Waarom met schone wimpers op uw (refill)afspraak komen?

Wimperextensions zetten is uiterst secuur werk wat veel geduld en concentratie vergt om ieder haartje te separeren, de extensions op te pakken en in de juiste richting op dat ene wimperhaartje te zetten. Als eerst alle mascara/eyeliner verwijderd moet worden, betekend dit dat er minder tijd over blijft om wimperextensions te plaatsen EN de mascara/eyeliner laat een laagje achter (ondanks het schoonmaken) waardoor de lijm minder goed hecht aan het wimperhaartje.


Wat is belangrijk voor u en de wimperstyliste? 

Een wimperstyliste heeft een gemiddelde waarop klanten terugkomen voor een refill behandeling. Maar er zijn altijd uitzonderingen. Er zijn heel veel verschillende oorzaken waardoor de wimperextensions sneller uit kunnen vallen. Dit kan echt veel verschil maken met de houdbaarheid van uw wimpextensions. Indien er iets veranderd in bv. uw medicijn gebruik, bespreek dit dan met uw wimperstyliste.


Wat zijn de voordelen van wimperextensions ten opzichte van      andere methodes?

 • wimperextensions zien er veel natuurlijker uit dan plukjes of wimperstrips.
 • wimperextensions zijn lichter dan plukjes en wimperstrips, u voelt de extensions niet zitten.
 • als er een wimperextension uitvalt zal dit niet snel opvallen. Wanneer er een plukje uitvalt is er direct een gat zichtbaar.


 Wat zijn de verschillen tussen de one-by-one wimperextensions en de volume lashes?

Volume lashes worden gezet met dunnere en zachtere extensions (0,03, 0,05 of 0,07 mm dik), waardoor er naar wens 2 tot 6 extensions gebundeld worden (fans) en op elk eigen wimperhaartje geplaatst worden. Voor het meest natuurlijke effect worden deze fans door Trendy Lashes tijdens de behandeling zelf gemaakt. De hoeveelheid is naast uw eigen wensen ook afhankelijk van de conditie van uw eigen wimpers. 

Bij de one-by-one methode wordt er 1 extension (0,10, 0,15, 0,18, of 0,20 mm dik) op elk eigen wimperhaartje geplaatst.

Bij beide technieken is er keuze tussen verschillende soorten krul, lengte en dikte.

Kom dus met schone, droge wimpers op uw afspraak

Als wimperstyliste kunnen we u een prachtige volle look geven met veel keuze uit lengtes en krulsoorten. Maar het eindresultaat heeft vooral ook te maken met de basis waarmee we werken, uw eigen wimpers! Sommige dames hebben 40 wimperhaartjes en anderen wel 80 of 150. Er wordt gezorgd dat u een zo mooi mogelijke look krijgt, die u graag wilt. Maar er wordt altijd naar de gezondheid van uw eigen wimpers gekeken, zodat de gezondheid hiervan nooit in gevaar komt.


                 FAQ  Spray Tan


Beschermt Spray Tan mij tegen de UV-straling van de zon?

Nee, Spray Tan biedt geen bescherming tegen de zon. U dient zich ten alle tijden in te smeren met een goede SPF factor, geschikt voor uw huidtype, om verbranding te voorkomen.


Is Spray Tan wel verantwoord?

Ja, Spray Tan is zeker verantwoord! DHA wordt al sinds 1960 in de cosmetische branche gebruikt en is goedgekeurd door de FDA (food and Drug Administration) en de Europese commissie. DHA is afkomstig uit natuurlijke suikers (suikerriet of suikerbiet), wordt op de hoornlaag verneveld en zorgt ervoor dat de dode cellen van de opperlaag bruin kleuren.


Is Spray Tan voor iedereen geschikt?

Nee, Spray Tan is helaas niet geschikt voor mensen met psoriasis, eczeem, snij/ of schaafwonden. Voor de zekerheid wordt spray tanning niet toegepast tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap.


Hoe lang behoud ik mijn bruine teint?

Afhankelijk van uw huidtype en huidverzorging blijft de teint 5 tot 7 dagen behouden. Het is belangrijk uw huid goed te hydrateren met een vochtinbrengende bodylotion, een milde zeep/douchegel te gebruiken en het douchen zo kort mogelijk te houden en niet te heet douchen (dit droogt de huid uit). Let er op dat u uw huid met een handdoek droog dept in plaats van wrijft.


Bouw ik een kleur op als ik regelmatig een Spray Tan behandeling boek?

Wanneer u regelmatig een Spray Tan behandeling boekt, helpt dit om uw kleur te verdiepen en de duur van uw teint te verlengen.


Word ik niet oranje van Spray Tan? Ik wil wel graag een natuurlijk resultaat...

De tanning vloeistoffen van Vani-T Australia hebben een uitstekende kwaliteit; geen oranje teint, maar een authentieke honingbruine kleur.


Krijg ik vlekken van Spray Tan?

De lotion wordt dun en regelmatig aangebracht, hierdoor krijgt u absoluut geen vlekken!


Ik ga trouwen, hoeveel dagen van tevoren kan ik het beste een behandeling ondergaan?

Voor het beste resultaat is het aan te raden om 3 dagen voor uw bruiloft een behandeling te boeken. Op de derde dag is uw bruine teint op haar mooist, en loopt u geen risico op vlekken op uw jurk (eventuele vlekken gaan er uit bij een stomerij). Om zeker te zijn dat u de gewenste kleur heeft voor uw bruiloft, is het raadzaam om ruim van tevoren al een keer een Spray Tan behandeling te boeken. Zo weet u 100% zeker dat de teint helemaal naar uw wens is!


Kaart
Opbellen
E-mail
Info