FAQ  Wimperextensions


Zijn wimperextensions schadelijk voor mijn eigen wimpers?

Nee, wimperextensions zijn NIET schadelijk voor uw eigen wimpers, MITS deze worden aangebracht op de juiste manier door een deskundige wimperstyliste en de nazorg maatregelen zorgvuldig worden opgevolgd. De wimperlijm is speciaal hiervoor ontwikkeld; is vrijwel onzichtbaar en zacht en flexibel. Mocht u besluiten om uw extensions te laten verwijderen, zult u geen last hebben van beschadigde wimpers.

Zijn wimperextensions voor iedereen geschikt?

Het overgrote deel van de mensen kan wimperextensions dragen. Helaas zijn ze niet voor iedereen geschikt. De extensions kunnen alleen geplaatst worden op natuurlijke wimperhaartjes, dus als u van nature geen wimpers heeft kunnen er geen extensions geplaatst worden. Wanneer u hele dunne of broze wimpers heeft, kunnen de natuurlijke wimpers niet altijd de extensions dragen.


Ik heb gevoelige ogen, kan ik dan wimperextensions laten plaatsen?

Trendy Lashes werkt uitsluitend met de lijm van Lash eXtend. Deze lijm is speciaal ontwikkeld voor wimperextensions; heeft een lange hechtingsduur en geeft weinig dampen af. 

Indien u gevoelige ogen heeft of al een keer een reactie heeft gehad op een andere lijmsoort, dan biedt Trendy Lashes u de mogelijkheid om de lijm eerst te testen (patch test). Er wordt dan 1 extension geplaatst, uiteraard wordt er een extension geplaatst welke zo goed mogelijk blend met uw natuurlijke wimperhaartjes. Indien u na een aantal dagen geen reactie hierop heeft, kan er een afspraak worden gemaakt voor het plaatsen van een nieuwe set. 

Deze test is geheel kosteloos!             


Hoelang blijven de wimperextensions zitten?

De wimperextensions blijven ongeveer 6-8 weken zitten. Dit is afhankelijk van de groeicyclus van uw natuurlijke wimpers (de laatste extensions zullen rond deze periode uitvallen) en het opvolgen van de nazorginstructies. De groeicyclus van de natuurlijke wimperhaartjes zorgt ervoor dat iedere dag 2 tot 3 wimperhaartjes per oog uitvallen. In ongeveer 6-8 weken worden alle wimpers vervangen door nieuwe haartjes. Om mooie, volle wimpers te behouden wordt geadviseerd om tussen de 2-4 weken een refill behandeling te laten uitvoeren.


Hoe kan ik het beste mijn wimperextensions verzorgen?

Laat de extensions de eerste 2 uur na de behandeling niet nat worden zodat de lijm volledig kan uitharden.                                                       

De eerste 2 dagen na de behandeling uw gezicht niet stomen.              

Maak uw wimpers en wimperrand dagelijks goed schoon met een speciale foam.

Laat uw wimpers na het douchen aan de lucht drogen.                         

Wrijf niet in uw ogen, hierdoor kunnen uw wimpers afbreken.                   

Niet trekken aan uw extensions, hierdoor beschadigen u uw eigen wimpers.  

 

Ik heb wimperextensions bij een andere salon laten zetten en ben niet tevreden. Kan ik dit bij jullie laten bijvullen?

Wanneer u wimperextensions heeft laten plaatsen en hierover niet tevreden bent, helpt Trendy Lashes u graag verder! Als de extensions niet goed zijn geplaatst, kan er helaas niet worden bijgevuld. De extensions zullen dan eerst met een speciale remover verwijderd worden. Indien de wimpers niet beschadigd zijn door het plaatsen van ongeschikte extensions, kan er een nieuwe set geplaatst kan worden. U zult direct het verschil zien en voelen!


Kan ik de wimperextensions zelf verwijderen als ik wil stoppen?

Nee, u kunt de extensions absoluut niet zelf verwijderen! Hierdoor zullen uw natuurlijke wimperhaartjes beschadigen, ook wanneer u dit probeert met babyolie. De extensions kunnen alleen verwijderd worden met een speciale remover, welke de natuurlijke wimperhaartjes niet beschadigd.


Kan ik mascara gebruiken over de wimperextensions?

Indien u one-by-one wimperextensions heeft, kunt u mascara gebruiken, mits deze op waterbasis is. Mascara op oliebasis zorgt ervoor dat de lijm zijn kracht verliest. Hierdoor verliest u sneller en onnodig uw extensions. De ervaring leert dat het gebruik van mascara overbodig is met wimperextensions.


Kan ik eyeliner, oogschaduw en oogpotlood gebruiken met wimperextensions en hoe verwijder ik mijn make-up?

Indien u one-by-one wimperextensions heeft, kunt u make-up en remover gebruiken, mist deze op water- of poederbasis zijn. Make-up producten en removers op oliebasis zorgen ervoor dat de lijm zijn kracht verliest. Hierdoor verliest u sneller en onnodig uw extensions.

Kan ik douchen en zwemmen met wimperextensions?

Ja, u kunt gerust douchen en zwemmen met uw wimperextensions. Het is zelfs goed elke dag uw wimpers schoon te maken. Uw huid maakt een natuurlijke vetlaag aan. Daarnaast produceren de natuurlijke wimperhaartjes talg. Wanneer u niet dagelijks uw extensions schoon houdt, kunnen deze vetten zich ophopen, waardoor de extensions eerder kunnen uitvallen. Daarnaast kan dit zelfs oog irritaties en/of infecties tot gevolg hebben.

Hoe lang duurt het zetten van wimperextensions?

Een nieuwe set one-by-one extensions plaatsen duurt gemiddeld 90 minuten en een nieuwe set volume lashes duurt maximaal 2,5 uur, afhankelijk van het aantal wimperhaartjes.                                     Gedurende de behandeling kunt u heerlijk ontspannen en even bijkomen van de dagelijkse drukte.


Waardoor zijn de prijzen bij salons verschillend voor een nieuwe set wimperextensions?

De prijzen van een nieuwe set wimperextensions varieren sterk. Dit is afhankelijk van het aantal gebruikte extensions, de ervaring van de wimperstyliste en of iemand gediplomeerd is en een salon runt of thuis in een kamer werkt.

 

De ene salon zet gemiddeld 30 tot 60 wimperextensions per oog terwijl iemand gemiddeld 150 wimpers kan hebben, Trendy Lashes zet er zoveel als mogelijk is. Hierdoor duurt het plaatsen van de wimperextensions dan ook langer dan wanneer er bijvoorbeeld maar 50-70% vol wordt gezet. 

 

 

Ik ga trouwen, hoeveel dagen van tevoren kan ik het beste wimperextensions laten plaatsen?

U kunt het beste een aantal dagen van tevoren wimperextensions laten plaatsen. Trendy Lashes adviseert echter wel om ruim voor uw bruiloft al een keer extensions te laten plaatsen, zodat u zeker weet dat u geen reactie op de lijm heeft.

         Waardoor vallen er wimperextensions uit?

Als bijvoorbeeld uw extensions aan 1 kant uitvallen, met name aan de buitenkant, komt dit hoogstwaarschijnlijk door het slapen. Als er kleine restjes lijm op uw natuurlijke wimpers achterblijven zonder extension dan komt dat door wrijven of trekken aan de extensions. 

Waardoor kunt u ook eerder wimperextensions verliezen:

 • Buikslapen
 • Medicijngebruik
 • Tranen
 • Hooikoorts
 • Overgang/opvliegers
 • Vette huid
 • Snelle wimpercyclus
 • Overgang seizoenen
 • Vette dag of oog creme
 • Make-up, mascara en vette eyeliner
 • Stress
 • Slecht of niet reinigen van oog en wimpers
 • Te zware en/of te lange wimperextensions
 • Outdoor-fietsen, lopen (veroorzaakt tranen)
 • Ziekte.

Waarom met schone wimpers op uw (refill)afspraak komen

Wimperextensions zetten is uiterst secuur werk wat veel geduld en concentratie vergt om ieder haartje te separeren, de extensions op te pakken en in de juiste richting op dat ene wimperhaartje te zetten. Als eerst alle mascara/eyeliner verwijderd moet worden, betekend dit dat er minder tijd over blijft om wimperextensions te plaatsen EN de mascara/eyeliner laat een laagje achter (ondanks het schoonmaken) waardoor de wimperextensions minder goed hechten.


Wat is belangrijk voor u en de wimperstyliste? 

Een wimperstyliste heeft een gemiddelde waarop klanten terugkomen voor een refill behandeling. Maar er zijn altijd uitzonderingen. Er zijn heel veel verschillende oorzaken waardoor de wimperextensions sneller uit kunnen vallen zoals: verandering in dieet, medicijnen, stress, hormonen, tranen, ziekte. Dit kan echt veel verschil maken met de houdbaarheid van uw wimpextensions. Bespreek dit dan ook met uw wimperstyliste.


Wat zijn de voordelen van wimperextensions ten opzichte van      andere methodes?

 • wimperextensions zien er veel natuurlijker uit dan plukjes of wimperstrips.
 • wimperextensions zijn lichter dan plukjes en wimperstrips, u voelt de extensions niet zitten.
 • als er een wimperextension uitvalt zal dit niet snel opvallen. Wanneer er een plukje uitvalt is er gelijk een gat zichtbaar.


 Wat zijn de verschillen tussen de one-by-one wimperextensions en de volume lashes?

Volume lashes worden gezet met dunnere en zachtere extensions (0,03, 0,05 of 0,07 mm dik), waardoor er naar wens 2 tot 6 extensions gebundeld worden (fans) en op elk eigen wimperhaartje geplaatst worden. Voor het meest natuurlijke effect worden deze fans door Trendy Lashes tijdens de behandeling zelf gemaakt. De hoeveelheid is naast uw eigen wensen ook afhankelijk van de conditie van uw eigen wimpers. 

Bij de one-by-one methode wordt er 1 extension (0,10, 0,15, 0,18, of 0,20 mm dik) op elk eigen wimperhaartje geplaatst.

Bij beide technieken is er keuze tussen verschillende soorten krul, lengte en dikte.

Kom dus met schone, droge wimpers op uw afspraak

Als wimperstyliste kunnen we u een prachtige volle look geven met veel keuze uit lengtes en krulsoorten. Maar het eindresultaat heeft vooral ook te maken met de basis waarmee we werken (uw eigen wimpers!). Sommige dames hebben 40 wimperhaartjes en anderen wel 80 of 150. Er wordt gezorgd dat u een zo mooi mogelijke look krijgt, die u graag wilt. Maar er wordt altijd naar de gezondheid van uw eigen wimpers gekeken, zodat de gezondheid hiervan nooit in gevaar komt.


                 FAQ  Spray Tan


Beschermt Spray Tan mij tegen de UV-straling van de zon?

Nee, Spray Tan biedt geen bescherming tegen de zon. U dient zich ten alle tijden in te smeren met een goede SPF factor, geschikt voor uw huidtype, om verbranding te voorkomen.


Is Spray Tan wel verantwoord?

Ja, Spray Tan is zeker verantwoord! DHA wordt al sinds 1960 in de cosmetische branche gebruikt en is goedgekeurd door de FDA (food and Drug Administration) en de Europese commissie. DHA is afkomstig uit natuurlijke suikers (suikerriet of suikerbiet), wordt op de hoornlaag verneveld en zorgt ervoor dat de dode cellen van de opperlaag bruin kleuren.


Is Spray Tan voor iedereen geschikt?

Nee, Spray Tan is helaas niet geschikt voor mensen met psoriasis, eczeem, snij/ of schaafwonden en-of gedurende de zwangerschap.


Hoe lang behoud ik mijn bruine teint?

Afhankelijk van uw huidtype en huidverzorging blijft de teint 5 tot 7 dagen behouden. Het is belangrijk uw huid goed te hydrateren met een vochtinbrengende bodylotion en een milde zeep/douchegel te gebruiken. Let er op dat u uw huid met een handdoek droog dept in plaats van wrijft.


Bouw ik een kleur op als ik regelmatig een Spray Tan behandeling boek?

Wanneer u regelmatig een Spray Tan behandeling boekt, helpt dit om uw kleur te verdiepen en de duur van uw teint te verlengen.


Word ik niet oranje van Spray Tan? Ik wil wel graag een natuurlijk resultaat...

De tanning vloeistoffen van Vani-T Australia hebben een uitstekende kwaliteit; geen oranje teint, maar een authentieke honingbruine kleur.


Krijg ik vlekken van Spray Tan?

De lotion wordt dun en regelmatig aangebracht, hierdoor krijgt u absoluut geen vlekken!


Ik ga trouwen, hoeveel dagen van tevoren kan ik het beste een behandeling ondergaan?

Voor het beste resultaat is het aan te raden om 3 dagen voor uw bruiloft een behandeling te boeken. Op de derde dag is uw bruine teint op haar mooist, en loopt u geen risico op vlekken op uw jurk (eventuele vlekken gaan er uit bij een stomerij). Om zeker te zijn dat u de gewenste kleur heeft voor uw bruiloft, is het raadzaam om ruim van tevoren al een keer een Spray Tan behandeling te boeken. Zo weet u 100% zeker dat de teint helemaal naar uw wens is!


Kaart
Opbellen
E-mail
Info